Vad gör vi?

Recycling mums bytesmarknader


På våra bytesmarknader är alla välkomna att handla! 

Recycling Mums anordnar tre bytesmarknader per år. På dessa kan den som vill göra många fina fynd!

Varje vår och höst säljer vi barn- och ungdomskläder. Lagom till jul har vi valt att ta emot leksaker, spel och böcker istället. På alla tre bytesmarknaderna tar vi även emot ytterkläder och skor för säsong, vagnar, bilbarnstolar, babysitters, gåstolar, barnböcker, mammakläder och skötbord. På våren tar vi in och säljer större uteleksaker inför sommaren, såsom gungor och rutschkanor. På höstens marknader tar vi gärna emot skridskor, hjälmar, skidor och annat för vinteraktiviteter.

Vi säljer barn- och ungdomsskor också, bara de är i bra skick. Skridskor och skidpjäxor tas emot i alla ”barn/ungdomsstorlekar”.

Vill du sälja kläder eller annat?

Vill du sälja kläder och/eller andra barnartiklar börjar du med att registrera dig som medlem hos oss här på hemsidan. När du är registrerad medlem kan du logga in och anmäla dig som säljare till våra marknader.

Eventuellt överskott i föreningen använder vi för att stötta olika organisationer som hjälper barn. Genom åren har vi gett pengar till bland annat: Barncancerfonden, Majblomman, Kvinnojouren, Min stora dag och Barnensdagfonden (Örnsköldsvik).

De eventuella kläder och saker som blir kvar får försäljaren ta med sig hem igen eller skänka till föreningen, som sen vidarebefordrar sakerna till välgörande ändamål. Från våra senaste arrangemang har vi skickat flera släpvagnar med saker till de som har det svårt i Ukraina (via Ukrainahjälpen Filippus www.filippus.se).

Medhjälpare är viktiga

För att våra marknader ska fungera behöver vi medhjälpare. Eftersom vi är en ideell förening får ingen ut lön i form av pengar men vi tackar våra medhjälpare genom att de får möjlighet att handla en timme innan marknaden öppnas för alla.

Som medhjälpare kvällen innan marknaden kommer du kl 17 och ställer ut bord och packar upp alla inlämnade artiklar, sorterar efter storlek och gör snyggt. Föreningen bjuder alla medhjälpare på fika efteråt. Arbetet brukar ta omkring tre till fyra timmar.

Som medhjälpare efter marknaden ses vi kl. 13 på lördagen och sorterar alla artiklar efter säljnummer. Varje säljares artiklar läggs i påsar så säljaren kan ta hem det som inte är sålt. Alla bord ska tillbaka på plats och golvet sopas. Föreningen bjuder medhjälpare på fika efter arbetet som tar omkring 3-4 timmar.

Hör av dig om du skulle vilja hjälpa till! Vi har ett begränsat antal medhjälparplatser.

* Tänk på att fylla i alla uppgifter och dessa är endast till RecyclingMums så att vi kan genomföra marknaderna.